+31 (0)85-8771736 info@trademarclicensing.com

De Gorgels | Jochem Myjer

The Gorgels: this page is available in Dutch only

Primaire doelgroep 5-10 jaar.

De Gorgels: een prachtige belevenis ontstaan uit het brein van de bekende cabaretier Jochem Myjer en uit de hand van de illustrator Rick de Haas.

 

  • Van de eerste 2 titels al meer dan 200.000 boeken verkocht
  • Inmiddels vertaald naar het Duits en Deens
  • Leesboek, Prentenboek, Luisterboek
  • Winnaar Nederlandse Kinderjury 2016
  • Winnaar Luisterboek Award 2017
  • Nieuwe uitgave boek 3 – najaar 2018 beloont als Nr.1 Boeken Top 60
  • In voorbereiding Theater & Bioscoop.

Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij             gezien heeft…

”Historie

De Gorgels: een prachtige belevenis ontstaan uit het brein van de bekende cabaretier Jochem Myjer en uit de hand van Rick de Haas.

 

Het is een van de koudste dagen van het jaar op het Eiland als de kleine Gorgel Bobba wordt geboren in een warm holletje onder de met sneeuw bedekte duinen. In de lente speelt hij voor het eerst buiten met andere Gorgeltjes. ’s Nachts moet hij naar school, om te leren over dieren, planten én natuurlijk mensenkinderen! Bobba is een van de snelste Waakgorgels-in-opleiding en als hij na een paar jaar zijn diploma ontvangt, geeft de Grijze Gorgel hem de foto van het jongetje over wie hij moet gaan waken. Een klein jongetje met krullen. Hij heet Melle…

 

Bestaan Gorgels echt? Volgens de lezers wel!
Komiek Jochem Myjer krijgt dagelijks vragen en kinderen mailen hem hun zelf geknutselde Gorgels. In zijn eerste prentenboek onthult hij iets meer over hun geheime leven. Rick de Haas tekent een warme wereld waar ieder kind in zou willen wonen.

 

 
     
 
 


JOCHEM MYJER

– 250.000 volgers op Instagram
– 547.000 likes op Facebook
– 1.200.000 volgers op Twitter

 
 

RICK DE HAAS
De overbekende Kinderboeken illustrator. Nu ruim 10 jaar de basis van het succes van meer dan 1 miljoen kinderboeken van Mees Kees.