+31 (0)85-8771736 info@trademarclicensing.com

Wat is een merk extensie

Trademarc Licensing & merk extenties

 

Trademarc Licensing vertegenwoordigt diverse merken welke beschikbaar zijn voor een promotie- of product licenties. Een succesvolle merkextensie heeft wat ons betreft de voorwaarde dat de beide merkwaarden relevant en een toegevoegde waarde zijn voor het nieuwe product. De eigenaar van het merk is de Licentiegever. Diegene die gebruikt maakt van het merk via een licentie overeenkomst met de Licentiegever, is de Licentienemer.

Trademarc licensing bemiddelt als licentieagent op zorgvuldige wijze tussen Licentiegever en Licentienemer.
Van begin stadium tot en met product introductie.

  • Uw merk breder in de picture? Neem contact op voor een informatief en vrijblijvend gesprek rond de mogelijkheden.
  • Bent u als producent of retailer op zoek naar een passend merk ter versterking van uw bestaande productlijn of promotionele actie? Neem contact op!

De voordelen van een product of promotionele merkextensie

1. Versterking van het merk
De merkwaarde kan worden vergroot, omdat een additioneel product van hetzelfde merk een breder distributie platform biedt om de merkwaarden te presenteren en de consument het merk te laten beleven. Bij een zorgvuldige combinatie een absolute treffer richting de consument.

2. ‘Up to date’ houden van het merk
De consument verwacht dat een merk met haar/hem meeleeft, tijdloos is en nieuwe producten aanbiedt die inspelen op zijn of haar actuele levensstijl. Een sterk merk moet hierop inspelen, een bestaande non-branded productlijn kan hier meeliften via een licentie overeenkomst, en een merkextensie in de vorm van productuitbreidingen biedt hiervoor vele mogelijkheden.

3. Verlaging van de marketing-/reclamekosten
Met hetzelfde marketingbudget kan meer ondersteuning voor het merk en de gelicenseerde promotie of productlijn behaalt worden.  Reclame maken is efficiënter, omdat er maar één merk hoeft te worden gepromoot, en alle producten kunnen worden voorzien van hetzelfde logo, huisstijl en vormgeving afhankelijk van de styleguide van het aangesloten merk. Het marketingbudget gebruik je hierdoor efficiënt en wordt benut door alle partijen (licensor en licentienemer).

Source: Global Licensing Group