+31 (0)85-8771736 info@trademarclicensing.com

Frog & Friends | Max Velthuijs

Frog & Friends: this page is available in Dutch only

FROG & FRIENDS

– 50 boektitels in 40 talen verschenen
– Een animatie serie van 26 afleveringen
– Sinds 2008 jaarlijks uitgezonden door KRO
– De stem van Kikker ingesproken door musicalster Jamai en de tune gezongen door de Nederlandse jazzartiest Wouter Hamel.
– Onder de naam Frog & Friends o.a. verkocht aan TV zenders in China, Scandinavië, Duitsland, Australië, New Zealand, Korea, Thailand, Israël, Japan, IJsland, Hongarije, Estland, Slovenië.
– Derde Kikker theatershow van Terra in 2018
– 
Kikkerminishow Kikker is verliefd van Theaterproducent Van Hoorne (doorlopend)
– 
Twee Kikker kostuums voor meet & greet activiteiten

Doelgroep licenties:

Primair kinderen 0-4 jaar

Secondair kinderen 4-6 jaar

In de wereld van Kikker en zijn vrienden Eend, Haas, Varkentje, Rat en Beertje, bestaat geen gevoel voor status: iedereen is gelijk. Elk dier heeft zijn eigen karakter en zijn eigen vaardigheden. Ondanks de soms ‘zware’ onderwerpen, zoals verdriet, angst, watersnood en de dood, weten Kikker en zijn vrienden van het leven te genieten. Zij zijn gelukkig met weinig en hun wereld is harmonieuzer dan die van ons. Er is altijd een boodschap in de boeken van Velthuijs, maar deze wordt gebracht als een algemene, universele waarheid. Op het eind is er steeds een positieve oplossing voor de dilemma’s van Kikker en zijn vrienden. Hun avonturen spreken niet alleen kinderen aan, maar raken ook een gevoelige snaar bij volwassenen.

Kikker op TV

 • Kikker & Vriendjes
 • Animatie serie van 26 afleveringen
 • De KRO zend deze serie jaarlijks uit sinds 2008
 • Onder de naam Frog & Friends verkocht aan televisiezenders in China, Scandinavië, Duitsland, Australië, Nieuw Zeeland, Korea, Thailand, Israël, Japan, IJsland, Hongarije, Estland en Slovenië

 

Marketing

 • Jaarlijks aanwezig met Kikker stand op de negenmaandenbeurs.
 • Jaarlijks wordt de lente gevierd met de Kikkertiensdaagse via scholen, kinderdagverblijven, bibliotheken en boekhandels.
 • Kikkertentoonstelling in het Natuurmuseum Brabant (sinds 2016)
 • Permanente Kikker tentoonstelling in het Kinderboekenmuseaum Den Haag (heropend in 2016)
 • Kikker online op www.dewereldvankikker.nl
 • Miljoenen nieuws op
 • In 2019: Kikker 30 jaar!

Merchandise

 • Inmiddels meer dan 20 licentienemers in de Benelux!
 
 

 

Kikker Theater | Musical

 • Grote theatershow door Terra in 2019
 • Kikker interactieve musical voorstelling door Van Hoorne Entertainment

Like ons op 
© Stichting Max Velthuijs
Licensed by Uitgeverij Leopold

Historie en achtergrond verhaal van Kikker. Klik hier

Kikker van Max Velthuijs nu ook beschikbaar voor uw product licentie of promotie

Kikker is een van de meest geliefde en bekende dierenfiguren in Nederland.
Kikker is op veel terreinen actief: boeken, merchandising, theatervoorstellingen, televisieserie, voorleestheater, meet & greets. Meer dan 50 verschillende boek titels zijn inmiddels verschenen en meer dan 1 miljoen boeken hebben hun weg gevonden naar huiskamers, scholen en bibliotheken over de hele wereld.

Kikker is in 40 talen vertaald en wereldwijd worden er miljoenen boeken verkocht. Naast de boeken zijn diverse merchandising producten verkrijgbaar van bordjes, bestek tot puzzels, spellen en pluche.

Max Velthuijs

Max Velthuijs werd op 22 mei 1923 geboren in Den Haag en overleed 25 januari 2005 in dezelfde stad.

In 1962 begon Max Velthuijs met het illustreren van kinderboeken. Max Velthuijs’ werk voor kinderen kreeg al snel internationale erkenning en in 1977 kreeg hij voor de illustraties bij Het goedige monster en de rovers zijn eerste Gouden Penseel. Ook Klein-Mannetje vindt gelukKikker in de kou en Kikker is Kikkerwerden met een Gouden Penseel bekroond (in 1986, 1993 en 1997). Voor Kikker en het vogeltje kreeg hij een Zilveren Penseel en een Gouden Griffel voor de tekst (1992). Kikker is verliefd en Kikker in de kou werden ook bekroond met een Zilveren Griffel (1990 en 1993). In 2004 is hij bekroond met de Hans Christian Andersen Award, die hem in Zuid-Afrika uitgereikt werd door de IBBY. Deze internationale oeuvreprijs voor kinderliteratuur wordt om de twee jaar uitgereikt.

In 2004 begon Max Velthuijs ook na te denken over plotjes voor animaties. Met prodcent Telescreen (Hilversum) werd een contract gesloten voor 26 televisie animatie afleveringen, uit te zenden door de KRO. En zo ontstonden er weer nieuwe Kikker verhalen.
Het bleef echter bij aantekeningen. Max Velthuijs overleed in 2005.

Bron: https://www.leopold.nl/auteur/max-velthuijs/